Traditioneel Pleisterwerk

Om alle oneffenheden weg te werken, brengt de stucadoor een circa 1 à 1,5 cm dikke cement- of gipsgebonden raaplaag aan welke kan worden gepleisterd, geschuurd, of met een kunsthars of minerale sierpleister kan worden afgewerkt. Zie hieronder wat voorbeelden van traditioneel pleisterwerk aan de buitengevel.

 

 

Modern Pleisterwerk

Modern pleisterwerk kunnen we onderverdelen in een aantal stijlen.

 

Strak Pleisterwerk

Glad pleisterwerk kent twee uitvoeringen: behangklaar en sausklaar. Bij glad pleisterwerk behangklaar wordt de wand glad afgewerkt voor perfect behangresultaat. Bij glad pleisterwerk-sausklaar wordt de wand of het plafond volledig strak getrokken en vrij gemaakt van alle oneffenheden. Deze mooie strakke wand en plafond afwerking hoeft alleen na het drogen nog gesausd te worden en dat kan in elke gewenste kleur. Kleine reparaties van bijvoorbeeld beschadigingen tijdens bouwactiviteiten dienen voor aanvang van het sausen te worden gerepareerd alsmede het oppervlak licht op te schuren met korrel 220. Glad pleisterwerk is zeer populair als moderne wandafwerking voor een stijlvol strak plafond en in combinatie met lijstwerk en ornamenten.

Hieronder vindt u enkele voorbeelden:

Betonlooks

De letterlijke vertaling van beton-ciré is gewreven beton. Na droging en afwerking wordt de cementmortel tot een steenachtig stuc: het beton-ciré. Door de vele kleuren van beton ciré, waaronder de ''beton look'', is het toepasbaar voor elke ruimte of object. Hierbij valt te denken aan toepassingen in uw keuken, badkamer, douche(vloer), wastafel etc. Ook kan het gebruikt worden voor de achterwand van uw toilet, de openhaard en uw schouw. Kortom, beton ciré is toe te passen in werkelijk elke ruimte!

De beschikbare kleuren vindt u hier: Kleurenwaaier

 

Klassiek Pleisterwerk

In oude gebouwen is vaak klassiek stucwerk terug te vinden. Dit stucwerk kenmerkt zich vooral door de prachtige plafond- en wanddecoraties. Hoewel dit stucwerk vooral met herenhuizen en kastelen wordt geassocieerd, zijn er ook vele toepassingen voor woningen en woonboerderijen. Kasteel stucwerk kan worden verouderd door middel van inkleuren met pigment. Zie ook onderstaande impressies.