Kalei

KaleiKaleien is een eeuwenoude techniek voor het authentiek afwerken van buitengevels, waarbij een minerale verf voldoende dik wordt aangebracht met een blokborstel. De Kalei van Stoopen & Meeûs die wij gebruiken is weersbestendig en laat de structuur van het metselwerk zichtbaar. Bij vochtig weer vertoont de kalei de befaamde 'vlekvorming'. Het uitzicht wordt mede bepaald door de borsteltechniek. De zuigkracht van de ondergrond bepaalt de kleurnuance in de kalei laag. De Kalei bestaat uit o.a. minerale grondstoffen (max. korrelgrootte 0,75 mm) en cementvrije bindmiddelen zoals kalk en hydraulische kalk, die het ademend en vochtregulerend karakter van de gevel onveranderd laten.

De belangrijkste eigenschappen :

  • Milieuvriendelijk.
  • Hoog renoverend en decoratief karakter.
  • Matte, minerale kalk-look.
  • Goede duurzaamheid.

Steenstrips

steenstrips in combinatie stukwerk BUITENSteenstrips zijn terug van weggeweest. Een muur met steenstrips is een nieuwe trend. Steenstrips zijn een echte blikvanger in je interieur en daarom is het vaak voldoende om een muurtje hiermee te bekleden. Steenstrips zijn een soort tegels die je als puzzelstukken kunt aanbrengen op de wand. De meeste steenstrips hebben een grove, onregelmatige structuur. Steenstrips zijn er in verschillende patronen en in verschillende kleuren/dessins.

 

Steenstrips Geopietra2Door een effectieve thermische Strikotherm gevelisolatie als ondergrond te gebruiken voor Geopietra steenstrips, en dat in combinatie met stucwerk ontstaat een bijzonder fraaie en moderne uitstraling. Geopietra is de meest geloofwaardige gereconstrueerde steen in de wereld en is daarom ook zeer moeilijk te onderscheiden van echte natuursteen. Afhankelijk van uw smaak en de architecturale eigenschappen van de woning heeft u de keuze uit verschillende modellen die telkens in meerdere kleuren verkrijgbaar zijn.

 

Lijstwerk op buitenstucwerk

DOMOSTYL® CUSTOMIZED, werd speciaal voor de buitendecoratie van uw gebouw ontwikkeld. Het wordt gemaakt van polystyreen. Het oppervlakte is versterkt met een composietmateriaal. Het is bedekt met een laag siliciumzand die voor dit soort toepassingen perfect geschikt is. U kunt kiezen tussen twee soorten zand met een verschillende korrelgrootte: fijn zand (0,1 tot 0,5 mm) en grof zand (0,2 tot 0,6 mm).