Wij willen u graag van harte welkom heten op de nieuwe website van Korrekt Stukadoors uit Asten. 

Arno & Corné van den Heuvel bedienen samen met hun team de klanten en relaties van Korrekt, voornamelijk in Zuidoost Nederland, maar ook ver daarbuiten. De afgelopen deccennia hebben de broers een gedegen reputatie opgebouwd op het gebied van regulier en decoratief stucwerk.

Mocht u behoefte hebben over een vrijblijvend gesprek of advies voor uw bouwproject. Dan hopen we dat u contact met ons opneemt. Dat kan middels het invullen van een contactformulier of offerteaanvraag, maar u mag ons natuurlijk ook altijd even bellen!

 

Spack-spuiten

spack spuiten 1De stucadoor brengt onder hoge druk een laag spuitpleister aan: de 'spack'. Spack spuiten gebeurt machinaal en is daarom een goedkopere vorm van stucwerk. Volgens veel stucadoors kan spack spuiten niet de hoge kwaliteit leveren van handmatig stucen, maar is het een goed en goedkoop alternatief. Indien de ondergrond goed vlak is en men aandacht schenkt aan het lijmwerk kunnen we met deze manier van afwerken toch een goedkoop maar kwalitatief goed alternatief bieden.

Airless-spuiten

Voor een mooie afwerking van stucwerk is airless spuiten zeer aan te bevelen. Het geeft een erg fraai en gelijkmatig eindresultaat. Airless spuitwerk zorgt voor een afwerkingsniveau dat niet met rollen te vergelijken is.

Sausen

Wij sausen uw afgewerkte wanden en plafonds in uw nieuw gestucte woning. Ook sausen wij uw bestaande wanden en plafonds. Het nieuwe sauswerk frist uw woning direct op! Het sauswerk voeren wij uit in de door u gewenste kleuren.

Schilderwerk

Alle voorkomende schilderwerken kunnen wij voor u verzorgen op aanvraag.

Kalei

KaleiKaleien is een eeuwenoude techniek voor het authentiek afwerken van buitengevels, waarbij een minerale verf voldoende dik wordt aangebracht met een blokborstel. De Kalei van Stoopen & Meeûs die wij gebruiken is weersbestendig en laat de structuur van het metselwerk zichtbaar. Bij vochtig weer vertoont de kalei de befaamde 'vlekvorming'. Het uitzicht wordt mede bepaald door de borsteltechniek. De zuigkracht van de ondergrond bepaalt de kleurnuance in de kalei laag. De Kalei bestaat uit o.a. minerale grondstoffen (max. korrelgrootte 0,75 mm) en cementvrije bindmiddelen zoals kalk en hydraulische kalk, die het ademend en vochtregulerend karakter van de gevel onveranderd laten.

De belangrijkste eigenschappen :

 • Milieuvriendelijk.
 • Hoog renoverend en decoratief karakter.
 • Matte, minerale kalk-look.
 • Goede duurzaamheid.

Steenstrips

steenstrips in combinatie stukwerk BUITENSteenstrips zijn terug van weggeweest. Een muur met steenstrips is een nieuwe trend. Steenstrips zijn een echte blikvanger in je interieur en daarom is het vaak voldoende om een muurtje hiermee te bekleden. Steenstrips zijn een soort tegels die je als puzzelstukken kunt aanbrengen op de wand. De meeste steenstrips hebben een grove, onregelmatige structuur. Steenstrips zijn er in verschillende patronen en in verschillende kleuren/dessins.

 

Steenstrips Geopietra2Door een effectieve thermische Strikotherm gevelisolatie als ondergrond te gebruiken voor Geopietra steenstrips, en dat in combinatie met stucwerk ontstaat een bijzonder fraaie en moderne uitstraling. Geopietra is de meest geloofwaardige gereconstrueerde steen in de wereld en is daarom ook zeer moeilijk te onderscheiden van echte natuursteen. Afhankelijk van uw smaak en de architecturale eigenschappen van de woning heeft u de keuze uit verschillende modellen die telkens in meerdere kleuren verkrijgbaar zijn.

 

Lijstwerk op buitenstucwerk

DOMOSTYL® CUSTOMIZED, werd speciaal voor de buitendecoratie van uw gebouw ontwikkeld. Het wordt gemaakt van polystyreen. Het oppervlakte is versterkt met een composietmateriaal. Het is bedekt met een laag siliciumzand die voor dit soort toepassingen perfect geschikt is. U kunt kiezen tussen twee soorten zand met een verschillende korrelgrootte: fijn zand (0,1 tot 0,5 mm) en grof zand (0,2 tot 0,6 mm).

Bij Korrekt werken wij graag op wens van de klant. We krijgen dan ook regelmatig vragen omtrent speciale afwerkingen. We zien dit altijd als een uitdaging waar we ons lekker in kunnen uitleven. Hieronder vindt je een aantal van onze speciale afwerkingen waar we ervaring mee hebben. Mocht u iets wensen wat er niet tussenstaan, vraag er dan gerust naar! We gaan dan graag samen kijken wat er mogelijk is.

 

Sierlijsten en LED

Via onze leveranciers hebben we de keuze uit een groot assortiment van onbehandelde sierprofielen waarmee u eenvoudig uw interieur kunt verfraaien. Tevens kunt u kabels, scheuren en kleine oneffenheden eenvoudig wegwerken. Daarnaast zijn de er de laatste jaren veel nieuwe projecten op de markt gekomen met betrekking tot lijst en ornamentwerk, zoals lijstwerk met verlichting en plinten met ledverlichting. Met ledverlichting kan er een bepaalde sfeer gecreert worden in een ruimte die anders niet mogelijk zou zijn. Hieronder vind je enkele profielen die we vaak toepassen.

 

Ornamenten

Tegenwoordig wordt er nog vaak gedacht dat gipslijsten en gips ornamenten alleen in een oud of monumentaal pand geplaatst worden. Maar dat is echter een taboe. Gipslijsten en gipsornamenten maken elke inrichting in elk huis compleet, ongeacht in welk bouwjaar uw huis gebouwd is en ongeacht wat voor inrichting u in uw woning heeft. Dit is omdat de plafondlijsten en plafond ornamenten ook met de tijd mee zijn gemoderniseerd. Hieronder ziet u een voorbeeld van een ornament dat we in de horeca hebben toegepast.

Akoestisch Plafond6 small

Sierpleister is een kunstharsgebonden produkt met een zeer fraaie, korrelige structuur. De geurarme, oplosmiddelvrije sierpleisters zijn leverbaar in iedere gewenste kleur. Binnen de groep sierpleisters zijn er verschillende typen die gekenmerkt worden in verschillende korreldikten, structuur en kleuren. Er is een keuze uit diverse korrelgrootten ( 0,8 mm / 1 mm / 1,5 mm / 2 mm / 3 mm).

 

Spachtelputz

Spachtelpleister, of spachtelputz, is een watergedragen sierpleister welke in verschillende gradaties (1mm, 1,5 en 2mm) verkrijgbaar is. Met kleuren kan er in principe onbeperkt worden gewerkt. Bijna alle kleurstellingen kunnen worden gemaakt. Spachtelpleister heeft een fraaie structuur, is makkelijk verwerkbaar en geschikt voor binnen. Voordelen Spachtelpleister:

 • Fraaie structuur
 • In verschillende diktes verkrijgbaar
 • Verkrijgbaar in verschillende kleuren

 

Granol

Granol is een mooie sierpleister, die uw kamer op een decoratieve manier een compleet nieuw uiterlijk kan geven. Vooral in de jaren zeventig en begin jaren tachtig was granol zeer populair. Sommige mensen vinden het een 'ouderwetse' afwerking maar dat is niet terecht. Wanneer het op de juiste wijze wordt aangebracht, heeft granol een bijzondere uitstraling. Voordelen van Granol:

 • Granol kan door de structuur in verschillende patronen worden aangebracht.
 • Eenvoudig overschilderbaar.
 • Product is jarenlang bekend bij stukadoors

 

Barokpleister

Barokpleister is een sierpleister met de combinatie van Granol en Spachtelputz. Het heeft een rustieke uitstraling en is daarom in elk interieur te gebruiken. In barokpleister zijn zowel kleine korrels als groefjes zichtbaar. Barokpleister is kras- en stootvrij en in een groot aantal kleuren en dessins verkrijgbaar. Voordelen van Barokpleister:

 • Blijvend elastisch
 • Kleurecht
 • Kras- en stootvast

 

Metallics 

Metallics sierpleister is een nieuwe wandstyling voor elk interieur. De metallics sierpleister is een decoratieve toepassing die het licht verstrooid. Dit veroorzaakt een letterlijk schitterend effect dat een wand tot leven doet komen. Voordelen van Metallics:

 • Goede hechting
 • Stootvast
 • Ademend

 

Traditioneel Pleisterwerk

Om alle oneffenheden weg te werken, brengt de stucadoor een circa 1 à 1,5 cm dikke cement- of gipsgebonden raaplaag aan welke kan worden gepleisterd, geschuurd, of met een kunsthars of minerale sierpleister kan worden afgewerkt. Zie hieronder wat voorbeelden van traditioneel pleisterwerk aan de buitengevel.

 

 

Modern Pleisterwerk

Modern pleisterwerk kunnen we onderverdelen in een aantal stijlen.

 

Strak Pleisterwerk

Glad pleisterwerk kent twee uitvoeringen: behangklaar en sausklaar. Bij glad pleisterwerk behangklaar wordt de wand glad afgewerkt voor perfect behangresultaat. Bij glad pleisterwerk-sausklaar wordt de wand of het plafond volledig strak getrokken en vrij gemaakt van alle oneffenheden. Deze mooie strakke wand en plafond afwerking hoeft alleen na het drogen nog gesausd te worden en dat kan in elke gewenste kleur. Kleine reparaties van bijvoorbeeld beschadigingen tijdens bouwactiviteiten dienen voor aanvang van het sausen te worden gerepareerd alsmede het oppervlak licht op te schuren met korrel 220. Glad pleisterwerk is zeer populair als moderne wandafwerking voor een stijlvol strak plafond en in combinatie met lijstwerk en ornamenten.

Hieronder vindt u enkele voorbeelden:

Betonlooks

De letterlijke vertaling van beton-ciré is gewreven beton. Na droging en afwerking wordt de cementmortel tot een steenachtig stuc: het beton-ciré. Door de vele kleuren van beton ciré, waaronder de ''beton look'', is het toepasbaar voor elke ruimte of object. Hierbij valt te denken aan toepassingen in uw keuken, badkamer, douche(vloer), wastafel etc. Ook kan het gebruikt worden voor de achterwand van uw toilet, de openhaard en uw schouw. Kortom, beton ciré is toe te passen in werkelijk elke ruimte!

De beschikbare kleuren vindt u hier: Kleurenwaaier

 

Klassiek Pleisterwerk

In oude gebouwen is vaak klassiek stucwerk terug te vinden. Dit stucwerk kenmerkt zich vooral door de prachtige plafond- en wanddecoraties. Hoewel dit stucwerk vooral met herenhuizen en kastelen wordt geassocieerd, zijn er ook vele toepassingen voor woningen en woonboerderijen. Kasteel stucwerk kan worden verouderd door middel van inkleuren met pigment. Zie ook onderstaande impressies.

 

 

Neem contact met ons op voor meer informatie via

0493-698161

of mail ons op onderstaande mail adres:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

U kunt ook een offerteaanvraag doen door te klikken op onderstaande:

Offerte aanvragen

 

 

Hieronder zijn de vastgestelde normen te vinden omtrent kwaliteit van stukadoorswerk. Deze normen zijn vastgesteld door het Bedrijfsschap Afbouw.

 

Download document: BA-richtlijn-1.1-(2008).pdf

Download document: BA-richtlijn-1.2-(2008).pdf

Download document: BA-richtlijn-1.4--(T.1.002.10).pdf

Download document: BA-richtlijn-1.5.pdf

Download document: BA-richtlijn-1.8-(T.1.006.10).pdf

Download document: Oppervlaktebeoordelingscriteria-Stukadoorswerk-binnen-2010-(T.1.003.10).pdf

Download document: Oppervlaktebeoordelingscriteria-stukadoorswerk-buiten-T.1.005.10.pdf

Download document: Technisch-informatieblad-schilderklaar-opleveren-(2008).pdf

 

Stucadoors zijn trots op hun stucwerk. Ze geven graag garantie op de kwaliteit van hun stucwerk.

Stucwerk garantie
Garantieregelingen voor alle producten zijn in Nederland vergelijkbaar opgebouwd. Ook de garantie op stucwerk volgt deze opbouw:

 • Stucwerk in de eerste zes maanden: aflevergarantie op uw stucwerk
 • Stucwerk na de aflevergarantie

Stucwerk tijdens de aflevergarantie

Tijdens de eerste 6 maanden na het opleveren, valt het stucwerk onder de aflevergarantie. Het stucwerk moet voldoen aan de eisen voor normaal gebruik. Beschadigingen en gebreken moeten door de stucadoor hersteld worden. U betaalt alleen zelf voor het herstel, als de beschadiging het gevolg is van 'niet afgesproken bijzonder gebruik' van het stucwerk. De stucadoor moet dan aantonen dat dit het geval is.

Deze eerste zes maanden zijn een bijzondere periode binnen de afgesproken garantieperiode. Na de eerste zes maanden loopt de aflevergarantie af.

Stucwerk na de aflevergarantie
U gaat met de stucadoor een overeenkomst aan, waarin vermeld staat hoe lang de garantie voor uw stucwerk geldt. Deze afgesproken garantieperiode voor uw stucwerk staat op uw garantiebewijs. Tijdens deze periode valt schade aan uw stucwerk onder de garantie. Belangrijk: in deze periode moet u zelf aantonen dat eventuele schade onder de garantie voor het stucwerk valt.

Stucwerk eisen
Tijdens de afgesproken garantieperiode moet uw stucwerk voldoen aan de eisen voor normaal gebruik. Normaal gebruik houdt in dat een product, in dit geval stucwerk, moet voldoen aan wat men redelijkerwijs mag verwachten van dat product.

Van de meeste soorten sierpleister mag bijvoorbeeld verwachten worden dat ze watervast zijn. Waterschade valt dan onder de garantie. In uw garantiebewijs staat exact vermeld wanneer de garantie op stucwerk geldig is.

NOA Afbouwgarantie
Stucadoors kunnen aangesloten zijn bij de Nederlandse Ondernemersvereniging Afbouwbedrijven. Ze moeten dan aan de eisen van deze branche-organisatie voldoen en mogen het NOA-logo dragen. Stucadoors die aangesloten zijn bij de NOA werken met de NOA Afbouwgarantie.

De NOA Afbouwgarantie voor stucwerk in het kort:

 • 5 jaar garantie op stucadoorswerk binnen
 • 3 jaar garantie op stucadoorswerk buiten

Gegarandeerd wordt dat:

 • het stucadoorswerk voldoende aan de ondergrond gehecht blijft.
 • het stucadoorswerk niet scheurt, tenzij dit veroorzaakt wordt door werking van de ondergrond, als de stucadoor die werking niet had kunnen voorzien.
 • gebreken kosteloos verholpen worden, tenzij de gebreken niet met het stucadoorswerk te maken hebben.

Mochten uw stucadoor en u het niet eens worden, dan kan de Geschillencommissie van de NOA helpen met de afhandeling van het meningsverschil.

Stucadoor prijzen vergelijken
Als u een stucadoor betaalt om goed stucwerk aan te brengen, mag u een goed product verwachten voor uw geld. Maar, in veel gevallen kunt u wel flink besparen op stucadoor prijzen. Tussen de prijzen van verschillende stucadoors kan namelijk veel verschil zitten. Door offertes van meerdere stucadoors te vergelijken kunt u dus de juiste stucadoor kiezen en voordeliger uit zijn. Het leveren van kwaliteit kost nou eenmaal geld. Het niet leveren van kwaliteit kost echter kapitalen en vooral ook ergernis.

Geluid is van directe invloed op ons centrale zenuwstelsel. Daarom zijn bijvoorbeeld volume, frequentie en het aantal geluidsbronnen van invloed op ons welzijn en op onze concentratie. Een slechte akoestiek van een ruimte kan leiden tot blijvende gezondheidsschade. Bij Korrekt werken we voornamelijk met 2 systemen die hieronder worden uitgediept.

 

Akoestische plafondsystemen van Sto

 

STO SILENT TOP FINISH

De akoestische plafondsystemen van Sto zijn uitermate flexibel in het gebruik. Het akoestische paneel kan zelfs geïnstalleerd worden in een gebogen vorm. Dit maakt het mogelijk vloeiende lijnen te creëren tussen oppervlakken van verschillende hoogten of grote bogen en rondingen. Naast de zeer effectieve akoestische eigenschappen voldoen de systemen aan de hoogste ontwerp- en designeisen. De systemen zijn niet alleen toepasbaar in schitterend wit, dat onder verschillende lichtomstandigheden een glinstering aanmoedigt. Ook kan de eindlaag in een verscheidenheid aan pasteltinten geleverd worden, wat zorgt voor eindeloze mogelijkheden in een creatieve kleurkeuze. Steeds meer van de Sto producten zijn goedgekeurd met het internationale keurmerk natureplus® (dit staat voor gezondheid, milieu en functie), zoals de coating StoSilent Superfein.

StoSilent Top is een geluidsabsorberend, naadloos plafond- en wandsysteem met een gladde oppervlaktestructuur, op basis van een glasgranulaatplaat. Dit mogen wij als gecertificeerd verwerker bij u aanbieden.

Lees in deze brochure meer over de verschillende akoestische plafondsystemen van Sto.

Brochure                                 

Capacoustic Fine

Met CapaCoustic Fine beschikt u over een hoogwaardig akoestisch systeem dat niet alleen wordt toegepast in het chique interieur van privébezit en bedrijven in de publieke sector, maar ook in gebouwen met een bijzondere architectuur. CapaCoustic Fine is als bouwmateriaal klasse A (onbrandbaar) gecategoriseerd. Dit maakt de toepassing mogelijk in brandgevoelige gebieden van een gebouw. Ook in de monumentenzorg is CapaCoustic Fine een goede keuze omdat het systeem het uiterlijk van een stucwerkplafond dicht benaderd.

Naadloos Akoestisch Systeem

Lees in deze brochure meer over het akoestisch plafondsysteem CapaCoustic Fine van Caparol.

Brochure Capacoustic Fine